Siri Persson

Siri Persson

Mäklarassistent – Student

Hon har redan hunnit med att resa, jobba på Norges äldsta restaurang, ta en kandidatexamen i ekonomi och plugga till mäklare. Att ligga på latsidan är uppenbarligen inget för Siri Persson.

– Nej, jag gillar att vara aktiv på många sätt. Både i arbetet och på fritiden. En tuff löprunda är perfekt avkoppling. Det är skönt att svettas och ta i. Fast å andra sidan uppskattar jag lata lördagsfrukostar med Melodikrysset lika mycket.


Melodikrysset? Är du inte lite för ung för det?

– Det vet jag inte. Jag tycket det är lika roligt varje gång att se om man lyckas få ihop det. För det mesta fixar jag det. När det kniper brukar jag ringa pappa och mamma och fråga. De brukar också lyssna.


Norges äldsta restaurang? Vilken är det?

– Den heter Café Egebret. Jag jobbade där som servitris under en period efter att jag varit ute och rest. Ett bra sätt att tjäna pengar på kort tid.


Hur var det?

– Jättekul. Jag lärde mig mycket om kundbemötande. Det är ju också ett serviceyrke. Jag har alltid varit nyfiken på människor. Varje nytt möte är spännande. Det är intressant att se hur andra ser på saker och ting. Alla har ju sina unika erfarenheter.


När skrattade du senast?

– I morse när jag pratade med en av mina äldsta kompisar från Valdemarsvik. Han får mig alltid på bra humör.


Vad ville du bli när du var liten?

– Allra först trodde jag att jag skulle bli målare. Jag vet inte varför, jag hade väl sett någon måla på huset hemma. Senare var det skådespelaryrket som hägrade. Men nu förtiden tror jag inte jag skulle vara så bekväm framför kameran.


Vad gör du om du ska försöka lätta upp stämningen?

– Då kanske jag drar på ordentligt med min östgötska dialekt hemifrån Valdemarsvik. Det brukar alltid funka. Östgörskan har ju blivit utsedd till Sveriges fulaste dialekt, men jag håller inte med. Jag tycker det är härligt med dialekter.


Har du några laster?

– Godis! Jag älskar socker. Choklad är det bästa.


Varför ville du bli mäklare?

– När jag hade börjat med mina ekonomistudier insåg jag att det fanns en ettårig påbyggnadsutbildning till mäklare. Det passade mig perfekt. Det är ett fritt och utmanande jobb där man träffar människor.


Hur hamnade du på Södermäklarna?

– Jag hörde av mig till dem och fick chansen att komma på intervju. Det kändes rätt från början. Stämningen är härlig och alla är väldigt välkomnande. Just nu jobbar jag extra som mäklarassistent fram tills jag är färdig med min mäklarexamen senare i vår.


Vilket är ditt primära område?

– Jag sitter på kontoret vid Telefonplan i Hägersten.


Hur är det att jobba där?

– Det är toppen! Det är ett fint område. Tryggt och ändå med lite stadskänsla. Sen är det ju väldigt nära stan. Och som en bonus har jag nära till jobbet.


Vad driver dig?

– Jag vill alltid förbättra mig. Jag vill utvecklas och lära mig nya saker. Och jag motiveras av att göra människor nöjda.


Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Trygg, påläst och flexibel. Det handlar ju om att möta köpare och säljare på deras villkor och fokusera på deras behov. Glad skulle jag också säga. Det är nog så viktigt. Man kan inte underskatta betydelsen av att försöka sprida glädje till både kunder och kollegor.


Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– Söder känns levande och… ja… lekfullt. Det är högt i tak och man kan vara den man är. Här finns det många som tänker utanför boxen – det är kreativt.


Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Då blir det nog en villa med fina trägolv, öppen spis och stor härlig trädgård lite utanför stan.


Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Jag tycker om att laga mat. Gärna en riktigt mustig gryta.

siri.persson@sodermaklarna.se

072-572 10 28

Jobbar du redan på Södermäklarna?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@sodermaklarna.se
  • Amanda Rieem
  • AnnaCarin Brånhammar
  • Erika Hellsvik
  • Gun Folke
  • Gunnar Englund
  • Johan Lindblom
  • Mattias Näsström
  • Michaela Nordström
  • Michael Rohyo
  • Mikaela Bogestedt
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor