Vasilis Stavropoulos

Vasilis Stavropoulos

Kontorschef – Mäklare

Med en bakgrund som aktiemäklare vet Vasilis Stavropoulos allt som är värt att veta om värdepapper, terminer och optionslån. Och efter mer än tio år som fastighetsmäklare har han stenkoll på Stockholms bostadsmarknad.
– Vid det här laget har jag en ganska gedigen erfarenhet att falla tillbaka på. Jag har verktygen för att läsa av marknaden och förstå kundernas behov.

Vasilis är född och uppvuxen i Stockholm. Han har bott i samtliga stadsdelar i innerstaden, så man kan lugnt säga att han kan sin marknad. Han har också byggt upp ett mycket stort kontaktnät. 
– Jag är nog en ganska okomplicerad och ödmjuk person. Jag har lätt att knyta kontakter, vilket är en stor tillgång i det här yrket. 

Sitt ursprung har han, som namnet skvallrar om, i Grekland.
– Jag har nästan hela min släkt där, så jag reser dit ganska ofta. Och jag talar grekiska obehindrat.


Då har du säkert tips på bra resmål i Grekland?

– Jag föredrar västkusten och öarna i Joniska havet. Där är det lite grönare och vattnet är klarblått. Allt är lite mer italieninspirerat än typiskt grekiskt. Man kan hitta fantastiska stränder samtidigt som det är lite mindre folk och mer genuint än i Kykladerna.

I botten har Vasilis en civilekonomexamen. Under många år jobbade han i finansbranschen – som aktiemäklare. Men sedan sadlade han om och satsade på mäklaryrket inom fastigheter.
– Jag saknade den där direkta kontakten med kunderna. Så jag satsade på att komplettera min utbildning genom att läsa bygg- och fastighetsekonomi på KTH. 


Hur började du på Södermäklarna?

Jag jobbade på en annan fastighetsförmedling när jag blev handplockad till Södermäklarna. Idag ansvarar jag för ett par kontor och sitter med i ledningsgruppen för Södermäklarna.


Vilket är ditt primära område?

– Jag förmedlar bostäder i alla delar av Storstockholm, men den senaste tiden har jag fokuserat mer på Södermalm och Söderort.


Hur är det att jobba där?

Väldigt fascinerande. Det händer mycket på Södermalm och framförallt i söderort. Området är expansivt och det finns en tro på framtiden. Det är inte längre lika självklart att man ska flytta till innerstaden. Nu går det en flyttström åt andra hållet också. Unga par som bildar familj flyttar ut, men också en hel del äldre som gjort bostadskarriär i innerstan. Eftersom priserna är mycket lägre får de pengar över till annat.


Vad är det bästa med yrket?

Det är ett fritt jobb. Även om mycket följer ett standardmönster är varje affär unik. Gillar att hitta lösningar som kunden själv inte tänkt på. Jag måste anpassa varje affär efter kundens behov, situationen och bostaden. Det är det som är kul.


Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

Lyhörd, påläst och aktiv. Att vara aktiv på visningar är viktigt – att prata med folk och känna av om man kan hjälpa till. Andra sidan är att man måste vara säljorienterad och få till ett avslut som både säljare och köpare är nöjda med. Man ska alltid sträva efter att göra jobbet optimalt, att allt ska bli lite bättre nästa gång. Det vinner både kunden och man själv på.


Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

Det är ett område med själ och karaktär som man inte hittar i många andra stadsdelar. Här finns en diversifiering både när det gäller socialgrupper och människotyper. Det är alltid rörelse och puls. Man kan gå till Mariatorget klockan ett en tisdagskväll och träffa människor av alla slag.


Är det någon av alla fastighetsaffärer du gjort som etsat sig fast särskilt i minnet?

Jag har gjort en del affärer i Gamla stan. Det kan vara väldigt speciellt. Att sälja en lägenhet där ena väggen var en del av den gamla stadsmuren är mäktigt. När man börjar tänka på alla människorna som har bott i ett sådant hus under loppet av 400 eller 500 år svindlar tanken. Då handlar det inte om någon dussinbostad. Då har väggarna en historia att berätta.


Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Då är det läget som är det viktigaste. Jag skulle välja någonstans där man har utsikt över hela staden. Många tycker att sjöutsikt är det viktigaste, men för mig handlar det mer om kvaliteten på utsikten. Jag gillar att bo högt, och kunna blicka ut över omgivningarna.

 

vasilis@sodermaklarna.se

072-536 37 10

Jobbar du redan på Södermäklarna?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@sodermaklarna.se
  • Amanda Rieem
  • AnnaCarin Brånhammar
  • Erika Hellsvik
  • Gun Folke
  • Gunnar Englund
  • Johan Lindblom
  • Mattias Näsström
  • Michaela Nordström
  • Michael Rohyo
  • Mikaela Bogestedt
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor