– Jag gillar att idrotta, jag spelar lite golf och så spelar jag tennis vid Eriksdal regelbundet. Tennistiderna missar jag inte gärna. Motorbåten i Årstaviken påkallar förstås också min uppmärksamhet.

Hur började du på Södermäklarna?

– Jag kände ägarna som var med och startade företaget. Jag jobbade med ekonomi när jag blev tillfrågad om jag ville börja. Varför inte tänkte jag, friheten i jobbet lockade mig och jag har inte ångrat mig.

Vilket är ditt primära område?

– Södermalm och Söderort.

Hur är det att jobba där?

– Trivsamt. Södermalm är som en egen lite lagom stor stad med förorter söder om stan. Det finns också alla typer av bostäder från olika tidsåldrar, där alla lägenheter på något sätt är unika.

Vilka är dina känslor för Södermalm?

– Jag är uppfödd i Johanneshov och har bott övervägande på Södermalm så det är hemmaplan. Det är en härlig stadsdel. 

Hur skulle du beskriva Söders kvaliteter?

– Det är en blandning av förfining och gammal charm vilket jag tycker är mysigt. Det är också högt i tak, en härlig blandning av människor och hög tolerans. Sedan är det kul med alla nya små affärer, barer och restauranger. Även om man bygger finns charmen kvar. Sen kan jag kanske tycka att stadsplanerarna får passa sig så de inte förtätar för mycket.

Vad är det bästa med jobbet?

– Friheten. Man är sin egen, och att man får kickar när man får in nya uppdrag och har genomfört en bra affär. Det är också stimulerande att lotsa folk genom sitt livs viktigaste affär. Tidshorisonten är också ganska perfekt. Man behöver inte jobba i tre år för att uppnå resultat.

Finns det nackdelar?

– Det skulle i så fall vara att det kan vara lite svårt att planera sin fritid men det är något jag vant mig med. Man får vara flexibel både i arbetet och fritiden.

Vad motiverar dig?

– Stimulansen man får efter genomförda affärer. Det är kul när det flyter på. 

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Öppen och förtroendeingivande. Man måste också vara en lagom mix av säljare, psykolog, ekonom, stylist, tekniker, och ordningsman. Vikten av att sköta alla kontroller, handlingar och hålla ordningen är faktiskt större än folk i allmänhet tror.

gunnar.englund@sodermaklarna.se

070-1471606

Jobbar du redan på Södermäklarna?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@sodermaklarna.se
  • Amanda Rieem
  • AnnaCarin Brånhammar
  • Erika Hellsvik
  • Gun Folke
  • Gunnar Englund
  • Johan Lindblom
  • Mattias Näsström
  • Michaela Nordström
  • Michael Rohyo
  • Mikaela Bogestedt
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor