En glad och positiv, före detta hästtjej med rötterna i Dalarna och fötterna på jorden. Där har du Amanda Rieem.

– Jag fick min första häst när jag var åtta år och när jag var tio byggde pappa ett stall hemma på gården i Gagnef. Som mest hade jag tre ponnyer att ta hand om hemma på gården.


Oj, det låter tufft. Eller?

– Det innebar stort ansvar. Hästarna skulle skötas, ridas och få mat. Varje dag. Självklart har mina föräldrar stöttat och hjälpt till enormt mycket men jag skötte det mesta själv.

– Jag klagade aldrig. Hästarna har betytt jättemycket för mig och den livsstilen har präglat mig ganska mycket. Som hästtjej måste man se andras behov och prioritera dem före sina egna. Idag är jag därför mycket ansvarstagande och om jag tar mig ann något så gör jag det noggrant.


Varför blev du mäklare?

– Jag har alltid arbetat inom serviceyrken. Jag gillar att träffa människor och trivs bra med att stå i centrum när det krävs. När jag gick i grundskolan höll jag på mycket med teater, sång och dans.  Jag har inga som helst problem med att stå på scen, prata inför folk eller hålla i visningar. Mäklaryrket kändes helt rätt för mig så jag sökte till mäklarutbildningen i Gävle.


Hur började du på Södermäklarna?

– När jag skulle börja arbeta var jag på intervju hos ett gäng olika mäklarbyråer. Det kändes ungefär likadant – utom på Södermäklarna. Där var det en speciell känsla som jag inte riktigt kunde sätta fingret på. Något trivsamt, lite mer familjärt. En skön känsla helt enkelt, och det är ju så det ska kännas. Det är väldigt viktigt att man trivs med atmosfären och med kollegorna.


Vad är det bästa med jobbet?

– Den frihet men har just här på Södermäklarna. Men också att kunna vara den som gör det möjligt för andra människor att nå sina bostadsmål. På så sätt blir jag ju en länk mellan dröm och verklighet.


Finns det nackdelar?

– Inga egentliga nackdelar. Jag älskar mitt arbete!


Vad motiverar dig i ditt jobb?

– Jag är en vinnarskalle, så visst är det en kick när man ser att man har sålt dyrast i en förening eller i ett område.  Rekommendationer från säljare och köpare är den egentliga lönen för mitt arbete och något jag motiveras av. Det värmer lite extra när någon ringer och vill att just jag ska sälja deras bostad.


Vilket är ditt primära område?

– Runt Mariatorget. Mariaberget är en riktig pärla. Men jag säljer på hela Söder och Söderort


Hur är det att jobba där?

– Helt fantastiskt. Södermalm är den vackraste stadsdelen. Idyllisk och levande. Att ta en kaffe på Mariatorget, eller strosa vid Monteliusvägen och Mariaberget. Det är inte mycket som slår det.


Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Aktiv, driven och påläst. Men att vara lyhörd är minst lika viktigt. Inte sällan kommer man in i känsliga situationer, då måste man kunna läsa av de signaler kunderna sänder ut.


Vad representerar begreppet Söder/Söderort  för dig?

– Kanske beror det på mina rötter i Dalarna att jag känner mig lite mer hemma här än i andra delar av stan. Här har folk också fötterna på jorden.


Är det någon av alla bostäder du har sålt som etsat sig fast särskilt i ditt minne?

– Ja, en av de allra första lägenheterna jag sålde. Det var en dalkulla som sålde en lägenhet på Tavastgatan. Jag hade ingen aning om att hon kom därifrån innan jag träffade henne. När hon hörde att jag också var dalkulla blev hon överlycklig över att det var just jag som skulle sälja åt henne. Att hon fick riktigt bra betalt gjorde inte saken sämre.


Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Jag har precis flyttat in i mitt drömhem. En nybyggd villa med sekelskifteskänsla, som högst sju meter i tak, öppen spis och fiskbensparkett. Om jag skulle bo i bostadsrätt är drömmen en sekelskifteslägenhet på Mariaberget.

amanda.rieem@sodermaklarna.se

070-147 15 91

Jobbar du redan på Södermäklarna?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@sodermaklarna.se
  • Amanda Rieem
  • AnnaCarin Brånhammar
  • Erika Hellsvik
  • Gun Folke
  • Gunnar Englund
  • Johan Lindblom
  • Mattias Näsström
  • Michaela Nordström
  • Michael Rohyo
  • Mikaela Bogestedt
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor